Hokejbal-MS-ženy: Brankárka Tomčíková:"Základom úspechu bol skvelý kolektív"

24.06.2011 Celý región

Bratislava 24. júna (TASR) - Brankárka slovenskej hokejbalovej reprezentácie Zuzana Tomčíková bola ústrednou postavou tímu, ktorý na domácich majstrovstvách sveta získal premiérové zlaté medaily. V priebehu šampionátu inkasovala jediný gól, rolu hrdinky však odmietla s tým, že o titul sa zaslúžil celý tím.

Zverenky trénera Jaroslava Kolibíka sa vo štvrtkovom finále revanšovali Kanaďankám za dve predošlé finálové prehry. Tomčíková predviedla v súboji o zlato bezchybný výkon a Slovenkám tak na víťazstvo stačil jediný gól, o ktorý sa v 40. minúte postarala Mária Herichová. "Kedysi dávno som si povedala, že musíme rozbiť Kanadu 1:0. V hokeji sa nám to zatiaľ nepodarilo, dokázali sme to v hokejbale. Je to opäť krôčik dopredu," uviedla a jedným dychom pochválila spoluhráčky: "Bol to super zápas, vyrovnaný, hralo sa hore dolu. Chytalo sa mi veľmi dobre, baby mi skvele pomáhali. V kabíne sme si pred záverečnou tretinou povedali, že keď sme to vydržali 30 minút, tých posledných 15 ešte zvládneme a nesmieme to pustiť. Veľmi sme chceli vyhrať v domácom prostredí a nakoniec sa to podarilo."

Dvadsaťtriročná opora ženskej hokejovej reprezentácie vyjadrila presvedčenie, že úspech je výsledkom celého kolektívu, vrátane realizačného tímu. "Základom úspechu bol skvelý kolektív, v kabíne sme sa vôbec nehádali. Od začiatku tu vládla výborná nálada, fungovali sme v uvoľnenej atmosfére. Super hodnotím aj prístup realizačného tímu a trénerov, za čo im ďakujeme. Je to skvelý úspech a budeme oslavovať," povedala a vyzdvihla tiež neúnavné povzbudzovanie približne tisícky fanúšikov na bratislavskom štadióne Ondreja Nepelu: "Veľmi nám pomohli aj diváci, ktorí vytvorili skvelú kulisu a my im môžeme len poďakovať. Myslím si, že sa bolo na čo pozerať. Od začiatku som pritom verila, že uspejeme."

O celošampionátový shutout Tomčíkovú pripravila v semifinále česká útočníčka Martina Křupková. Jediný inkasovaný gól slovenskú gólmanku síce mrzel, no náplasť v podobe zlatej medaily mala silné liečivé účinky. "Dôležité je to, že sme vyhrali celý turnaj. Ten gól bol blbý, ale tak hrali sme proti Česku a to myslím hovorí za všetko - české štestíčko. Je však jedno, či som dostala jeden gól, alebo by ich bolo desať. Hlavné je, že sme prvé," skonštatovala hviezda slovenského výberu a dodala, že titul si mimoriadne cení napriek tomu, že ide "len" o jej doplnkový šport: "V rámci hokejbalu je to určite jeden z mojich vrcholov, pretože nič viac ako byť majsterkou sveta sa v ňom nedá dosiahnuť. Som preto šťastná."
 

Vyberte región